Vanaf 2018: trouwen in beperkte gemeenschap van goederen

De nieuwe wet gaat ervoor zorgen dat koppels niet meer standaard in gemeenschap van goederen trouwen, maar in beperkte gemeenschap van goederen. Dit geldt ook voor geregistreerd partnerschap.

Wat gaat er veranderen?

Voor 2018

Gaan jullie elkaar voor 2018 het ja-woord geven, dan trouwen jullie automatisch in gemeenschap van goederen. Jullie delen zowel de bezittingen als de schulden met elkaar, ook als deze bezittingen en/of schulden al bestonden voor jullie huwelijk. Willen jullie niet in gemeenschap van goederen trouwen dan kunnen jullie huwelijkse voorwaarden laten opstellen bij de notaris.

Na 2018

Vanaf januari 2018 trouwen koppels standaard in beperkte gemeenschap van goederen. Alle bezittingen en/of schulden die jullie voor het huwelijk hebben blijven buiten de gemeenschap. Tenzij het al gezamenlijke bezittingen en/of schulden zijn voor het huwelijk. Na het huwelijk delen jullie de nieuwe bezittingen en/of schulden. Willen jullie toch in gemeenschap van goederen trouwen? Dat kan. Bij de notaris kan dit geregeld worden.

Na 2018 blijft het in veel gevallen nuttig om toch huwelijkse voorwaarden op te stellen. Bijvoorbeeld als u ondernemer bent. De notaris kan jullie hierover meer vertellen.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Ja ik wil weddingplanner.